Veliki povratak Murraya u Antwerpenu

U finalu ATP turnira u Antwerpenu prošle nedjelje britanski teniser Andy Murray je ostvario veliki povratak na sportske terene. Nakon operacije, a zatim i izmjene kuka, činilo se da su veliki uspjesi stvar prošlosti za Škota. Pobjedom nad Stanislasom Wawrinkom u nedjelju pokazalo se da ćemo još uvijek gledati Murraya u vrhunskom tenisu.


Nakon gotovo dvije i pol godine opet je pobjednik na Touru, osvojio je 46. naslov u karijeri i to u trenucima, kao što je sam rekao, kada više nije vjerovao da bi se tako nešto moglo dogoditi.


U sjajnom finalu Antwerpena dva velika tenisera, Murray i Stan Wawrinka, priredili su pravi spektakl za gotovo 5.000 gledatelja koji su napunili dvoranu, što u posljednje vrijeme, a pogotovo krajem sezone, nije neki običaj. Švicarac je bio bliži pobjedi, dobio je prvi set, imao je i break viška u drugom, no Škot se, kao i obično cijele sedmice, uporno vraćao, pa izborio treći set. Tamo je također Wawrinka dva puta imao break viška da bi na kraju Murray stigao do jednog od najvećih rezultata u karijeri sa 3:6, 6:4, 6:4.

"Stan je igrao sjajno, pogađao je winnere iz svakog kuta terena. Uspio sam nekako zadržati priključak, ali bilo je sve to jako gusto. Ovo je jedna od mojih najvećih pobjeda s obzirom na sve unazad godinu i pol dana." - izjavio je Murray, koji je sa 243. mjesta na ATP listi sada skočio na 127. poziciju.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.