ATP objavom karikature najavio promjenu na vrhu liste

Od narednog ponedjeljka (4.11.2019.) dolazi do promjene na vrhu ATP liste. Naime, Rafael Nadal koji zbog velikog broja propuštenih turnira u prošloj godini ne brani veliku količinu bodova, postaće prvi teniser svijeta. Aktuelni prvi teniser, Novak Đoković, s druge strane, gubi 820 bodova zbog poraza u četvrtfinalu ATP turnira u Šangaju ove godine (prošle godine ga je osvojio).

Kako Španjolac lani u ovom periodu zbog ozljede također nije igrao, nije trebao braniti bodove, dok je Đoković porazom u četvrtfinalu Šangaja ostao bez 820 bodova osvojenih lani i bez prvog mjesta na ljestvici.

Budući da do Mastersa u Parizu neće ništa igrati, Nadal će preteći Đokovića koji će ostati bez bodova osvojenim u finalima Masters 1000 turnira u Parizu i završnog ATP finala u Londonu.

Povodom smjene na vrhu svjetskog tenisa ATP je na svojim stranicama objavio, a onda i izbrisao, karikaturu koja je razbjesnila brojne fanove Novaka Đokovića i neke medije u Srbiji. Zbog negativnih reakcija Đokovićevih navijača krovna kuća svjetskog tenisa je spornu karikaturu obrisala.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.