Nishikori u ljepotici bolji od Carreno-Buste

Australian Open 2019: Carreno-Busta je teško podnio poraz od Nishikorija, posebno nakon što je dosuđen kontoverzni poen za Japanca. Španac je bacao torbe po terenu, nije mogao da se smiri. U prva četiri kola Kei je na terenu proveo 13 sati i 47 minuta, a tek ga čeka najveći ispit - Novak Đoković.

"Naravno, nije to nimalo lako, ali probaću da se oporavim za naredni dan. Ovo je najduži meč u sedmici, probaću da se osvježim", rekao je Nishikori, pa je prokomentarisao s porni poen. "Bio je to važan poen, naravno. Ali, zašto me ne pitate kako sam se vratio poslije dva seta zaostatka? To je samo jedan poen. Mislim, možda se odrazio na njega, ali... Mogao je i na mene".

Carreno-Busta je dao izjavu nakon što se smirio. "Probao sam da se suzdržim koliko je moguće, znao sam da mogu eksplodirati. Teško mi je da napustim Australian Open na ovaj način, vjerujem da sam igrao nevjerovatan meč. Kao i Kei, igrao je sjajno, ali stvarno je tužno otići poslije ovog".

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.