Naomi Osaka osvojila Australian Open


Australian Open 2019: Japanska teniserka Naomi Osaka je osvajačica prvog grandslam turnira sezone u ženskoj kategoriji. Ona je u finalu bila uspješnija od Petre Kvitove sa 7:6, 5:7, 6:4.


Osaka je odigrala fenomenalan meč i uspjela da dođe do Grand Slam titule pobjedom od 2:1 u setovima protiv Kvitove. Japanska teniserka je cijeli meč bila na izuzetnom nivou, te je mnoge iznenadila svojom odličnom igrom protiv iskusnije Kvitove. U prvom setu smo gledali sjajan meč i nevjerovatnu borku Osake i Kvitove. Nakon iscrpnog seta otišlo se u tie-break gdje je više znanja i sreće imala Osaka koja je tie-break riješila sa 7:2, te tako uspjela povesti sa 1:0 u setovima.

Da nije slučajno četvrta nositeljica u Melburnu Osaka je pokazala u drugom setu. Kvitova nije imala rješenje za igru japanske teniserke koja je brzo došla do breaka prednosti. Nakon što je povela sa 5:3 Osaka je na servis protivnice imala tri meč lopte. Kvitova je to uspjela da spasi i dođe do gema, te smanji prednost na 5:4. Nakon tri meč lopte Osaka je uspjela da izgubi i svoj servis, te je sjajna Kvitova poravnala na 5:5 i tako vratila izgubljeni break. Iako je imala problema na svoj servis Kvitova je uspjela da povede sa 6:5 i dođe do preokreta te na kraju i seta i sa 7:5 poravna na 1:1.

U trećem setu nakon četiri spašene lopte Kvitova je ponovo stala, a Osaka je vratila ritam. Japanka je brzo došla do breaka i ponovo koračala ka tituli u Melburnu. Osaka je povela veoma brzo sa 4:2 i s dva breaka dala Kvitovi nemoguć zadatak da je ponovo stigne. Nakon dva i po sata igre Osaka je konačno uspjela da slomi otpor češke teniserke i dođe do pobjede. Osaka je treći set dobila sa 6:4 i s konačnih 2:1 slavila u setovima.

Za Osaku je ovo bila druga Grand Slam titula nakon što je osvojila US Open, te će od naredne sedmice biti prva teniserka svijeta.

Australian Open 2019, finale: Naomi Osaka - Petra Kvitova 2:1 (7:6, 5:7, 6:4)

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.