Boris Becker o Novaku nakon Wimbledona

Nakon što je Novak Đoković osvojio Wimbledon i time obezbjedio svoj povratak u TOP 10 tenisera ATP liste, zanimljivu izjavu je dao i Boris Becker, njemačka teniska legenda.


Popularni Nole dobio je brojne čestitke, a Boris Becker, trener srbijanskog tenisera od 2014.do 2016. godine govorio o mnogim zanimljivostima vezanim za Đokovića.

"On je blaga duša, porodica je njegov temelj. Svi volimo Federera i Nadala, ali Novaka samo poštujemo. To mu smeta. Želi da bude na istom nivou kao njih dvojica, a to ne može da se kupi. Igra u eri dvojice najomiljenijih sportista na svijetu. Osjetljiv je i mnoge stvari shvata lično", kazao je Becker.

"Đoković nije očekivao da osvoji Wimbledon. Kada je počela sezona želio je samo da bude zdrav i da igra, nije razmišljao o pobjeđivanju. Tokom sezone na šljaci bio je sretan samo da dobije meč". Legendarni njemači teniser nedavno je izjavio da ga Đoković podsjeća na momka od prije dvije godine.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.