ATP MOSKVA: Džumhur - Bašić UŽIVO

ATP MOSKVA: Rusija se ove godine pokazala uspješnim za najboljeg bosanskoherceovačkog tenisera, Damira Džumhura. Nakon što je osvojio svoj prvi ATP naslov, danas će u polufinalu igrati protiv zemljaka Mirze Bašića. Na taj način će bh tenis sutra imati finalistu na ovom ATP turniru. 

MEČ POČINJE OD 14:30 sati uz prenos uživo koji možete pratiti na našoj stranici.

Gotovo mjesec dana nakon što je Džumhur pokorio St. Petersburg, mjesto dešavanja je ponovo Rusija, odnosno njen glavni grad Moskva, gdje se Džumhuru u pisanju historije bh. tenisa pridružio i njegov sunarodnik Mirza Bašić. Bašić, koji je imao jednu jako lošu sezonu iza sebe, uspio je smognuti snage i putem kvalifikacija izboriti plasman u glavni žrijeb turnira gdje je itekako pokazao da je zaslužio biti tu gdje jeste. Njegov naporan rad kako na fizičkom, tako i na mentalnom planu donio mu je pet vezanih pobjeda, od kojih je najupečatljivija jučerašnja nad Medvedevom, ostvarena nakon velikog preokreta.

Podsjećanja radi, Bašić i Medvedev su prije jučerašnjeg okršaja igrali dva puta i oba puta je Rus izrazito lako slavio, a posebno ubjedljiv trijumf Medvedev je ostvario prošle godine u kvalifikacijama istog ovog turnira kada je deklasirao Bašića sa 6:3, 6:0. Bh. teniser nije dozvolio da se takvo nešto ponovi i ovoga puta, pa je fantastičnom igrom i velikom borbom uspio preokrenuti rezultat u svoju korist te doći do svog prvog ATP polufinala u karijeri, uljepšavši tako vikend bh. navijačima s obzirom da će tamo odmjeriti snage sa prvim reketom BiH, Damirom Džumhurom.

To će, svakako, biti jedan od rijetkih mečeva u kojima nastupaju bh. teniseri, a gdje će bh. navijači moći uživati u onome što gledaju, bez obzira na to kako se isti završi. Jer, jednog od njih gledat ćemo u finalu i ko god to bio, želimo mu puno sreće. I pored toga što Džumhur u sutrašnji duel ulazi kao izraziti favorit, Bašić je već nekoliko puta ove sedmice pokazao da mu uloga autsajdera ne predstavlja veliki problem, pa će i u okršaj sa najboljim bh. teniserom dosta rasterećenije u odnosu na Džumhura, koji ima breme favorita i namjeru da dokaže da se s pravom smatra brojem jedan bh. tenisa.

Ono što i jednom i drugom teniseru ide na ruku jesu idealni uslovi u kojima se obojica snalaze najbolje, pa bi i kvalitet tenisa trebao biti srazmjeran nivou na kojem dva bh. igrača mogu odigrati na ovakvoj vrsti podloge.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.