Murray protiv davanja wildcarda Šarapovoj

Prvi teniser svijeta Andy Murray, koji trenutno igra turnir u Dubaiju, protiv je davanja wildcarda teniserima i teniserkama koje su koristili doping srestva. On je iz Dubaija ponovio da nije pristalica toga što se Mariji Sharapovoj, koja je odslužila godinu dana suspenzije zbog dopinga, daju specijalne pozivnice za određene turnire.

Nekadašanja prva teniserka svijeta vratit će se na turniru u Stuttgartu, koji će početi prije isteka njene suspenzije.

 “Mislim da je potrebno stvarno da radite kako biste se vratili. Ipak, većina turnira će uraditi ono što misle da je najbolje za taj događaj. Ako misle da će velika imena privući više gledalaca, pozvaće ih”, rekao je Murray.

 Britanac razumije dilemu organizatora zbog toga što Sharapova sa sobom povlači veliku medijsku pažnju, ali ističe da čeka da vidi kako će reagovati Wimbledon koji je važi za najkonzervativniji u svijetu tenisa.

“Sharapova će imati prilike da popravi svoj plasman do tada, ali ako ne bude uspjela, odluka će biti na Wimbledonu i to će biti pokazatelj kako oni žele da odigraju ‘kartama koje imaju’.


Siguran sam da će dobro razmisliti prije nego što donesu ispravnu odluku”, dodao je prvi igrač svijeta, a odluka da li ćemo je gledati na terenima Wimbledona trebalo bi da bude donesena 22. maja.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.