Džumhur vs. Hasse četvrtfinale LIVE

ATP Dubai: Naš najbolji teniser Damir Džumhur i Robin Haase će danas tačno u 12h po našem vremenu na Centralnom terenu početi četvrtfinalni meč na ATP 500 turniru u Dubaiju.

MEČ U DIREKTNOM PRENOSU MOŽETE POGLEDATI OVDJE.

Džumhur je u prva dva kola sa 2:0 u setovima izbacio trećeg nosioca Stana Wawrinku i Marcela Granollersa, dok je Haase izbacio najprije Denisa Istomina sa 2:0, a potom i Tomaša Berdycha sa 2:1 u setovima.

Naš najbolji teniser je već dva puta u karijeri savladao holandskog tenisera. Oba meča odigrana su prošle godine na šljaci, Haaseovoj omiljenoj podlozi. U drugom kolu kvalifikacija Mastersa u Rimu Džumhur je slavio 6:2, 1:6, 6:4, a potom i u prvom kolu Mastersa u Monte Carlu 6:2, 6:0.

Svjetske kladionice vide Holanđanina kao blagog favorita u ovom meču te se prosječna kvota na njegovu pobjedu kreće oko 1,70, dok je na Džumhurovu pobjedu kvota 2,20.

Džumhur, koji je ovu sedmicu počeo na 77. mjestu na ATP listi, će bez obzira na današnji susret ostvariti najbolji ranking karijere te će se nalaziti minimalno na 69. poziciji narednog ponedjeljka. Njegov najbolji ranking do sada je 71. mjesto iz maja prošle godine.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.