"Kako pobjediti Đokovića ? Dajte mu hljeb da jede."

Dimitri Tursunov jedan je od zabavnijih likova na ATP Touru. Njegov blog, koji je prije par godina pisao tokom teniske sezone, bio je apsolutni hit, a danas tu i tamo "izvali" neku šalu i zabavi sve oko sebe.

Tursunov je danas tek 404. igrač svijeta i na zalasku je karijere, ali uvijek ima zanimljiva mišljenja o aktuelnostima u tenisu. Tako su ga ruski novinari nakon poraza od Srbije u Davis Cupu, između ostalog, zamolili za komentar sve lošijih nastupa Novaka Đokovića.

"Nema sumnje da se prošlog proljeća nešto dogodilo u njegovom životu zbog čega je izgubio fokus. Događa se to u životu. Uopšte nije djelovao smireno, a privatni problemi se jako odražavaju na vaš nivo tenisa", rekao je Tursunov i onda ponudio savjet kako pobijediti drugog tenisera svijeta.

"Kako ga pobijediti? Pa mislim da je najlakše ako mu nekako podvalite hljeb. To bi mu bio najveći problem. Igrom teško", našalio se Tursunov aludirajući na Đokovićevu netoleranciju na gluten.

"Mislim da će on igrati tenis do 40. godine. Nevjerovatno je pažljiv kad je riječ o hrani i ima odličan sistem oporavka. On satima može trčati i to je cijeli tenis podiglo na viši nivo. Dosad niko nije posvećivao toliko pažnje prehrani kao on, a kad to radi najbolji na svijetu, to automatski tjera i druge igrače da se time bave", zaključio je Tursunov.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.