Federer rekorder, Đokoviću najbolji prosjek osvojenih turnira


ATP je napravio poređenje najbolje trojice tenisera naše ere Rodžera Federerer, Rafaela Nadala i Novaka Đokoviža. Poredio je broj odigranih turnira sa brojem osvojenih turnira.

Švajcarac Rodžer Federer stigao je do svoje osamnaeste Grend slem na ovogodišnjem Australijan openu čime je dodatno podigao ljestvicu svojim najvećim rivalima.

Kada je reč o Grend slem titulama Rodžer Federer je neprikosnoven sa 18 trofeja, a prate ga Rafa Nadal sa 14 i Novak Đoković sa 12 titula.

"Kraljevi velikih titula", kako ih je 'krstio' ATP, zajedno su do sada osvojili 137 trofeja na Grend slemovima, Mastersima i završnim turnirima.

Zanimljivo je da Novak Đoković ima najbolji prosjek kada se pogleda broj odigranih turnira i osvojenih titula. Nole je na 3.2 učešća na velikim turnirima uzimao trofej, a osvojio je i najviše titula na Mastersima (30).

Na zvaničnoj stranici ATP-a nalazi se sjajna grafika koja je posvećena učinku pomenute trojice, a evo kako Novak stoji u poređenju sa Rodžerom i Rafom.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.