Venus i Serena u finalu Grand Slama nakon 8 godina

Titula sa Australian opena u ženskom singlu ide u porodicu Williams. Serena se bori za sedmi trofej u Melbourneu, a Venus za prvi.

U finalu ženskog dijela Australian opena gledat ćemo reprizu finala, ali od prije 14 godina. Da, dobro ste pročitali. Prije skoro deceniju i pol u finalu Australian opena igrale su sestre Williams, Serena i Venus. Prva u to vrijeme još nije napunila 22, a druga, starija, bila je na pragu 23. godine. Danas su veteranke, ali i dalje neprikosnovene u svjetskom tenisu.

U prvom polufinalu na Australian openu, Venus je bila bolja od 11 godina mlađe Coco Vandeweghe, koja je poklekla poslije tri seta i dva i pol sata borbe - 6:7, 6:2, 6:3. Tek je drugi meč za finale bio susret iskusnih teniserki. 34-godišnja Hrvatica Mirjana Lučić-Baroni zadržala se na terenu protiv Serene Williams samo 52 minuta. Do svog osmog finala u Melbourneu Serena je stigla sa ubjedljivih 6:2, 6:1.

Venus nikada u karijeri nije uzela titulu na Australian openu. U svom jedinom do sada finalu uzgubila je od sestre 6:7, 6:3, 4:6.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.