Raonić u četvrtfinalu

Kanadski teniser Miloš Raonić plasirao se u četvrtfinale Australian Opena. Treći igrač svijeta pobijedio je u osmini finala Španca Roberta Bautistu-Aguta s 3:1, po setovima 7:6, 3:6, 6:4 i 6:1.

Bautista je pružio solidan otpor favorizovanom Kanađaninu, ali na kraju nije imao snage da napravi iznenađenje u ovom meču. Prvi set je uspio odvesti u tie-break, kojeg na kraju Raonić ipak osvaja sa 7:6, da bi Bautista sjajnom igrom u drugom setu dobio ovaj dio gre sa 6:3, te je izjednačio na 1:1 u setovima.

Ključni trenutak ovog meča dogodio se u finišu trećeg seta. Raonić je na svoj servis uspio sačuvati tri break lopte, a zatim je oduzeo servis Špancu, te je dobio treći set sa 6:4 za vodstvo od 2:1 u setovima. Psihološka prednost bila je na strani kanadskog tenisera, što je on iskoristio da dođe do osvajanja četvrtog seta sa uvjerljivh 6:1 za sigurnu pobjedu i plasman među osam najboljih na prvom Grand Slamu.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.