Đoković će koristiti hiperbaričnu komoru uprkos upozorenjima na štetnost

Srpski teniser Novak Đoković odlučio je u Australiji ponovo koristiti  hiperbaričnu komoru kod kiropraktičara Malkolma Hupera. Australijski mediji ističu da je prošle godine jedan pacijent umro na toj klinici.

Ipak, Đoković kaže da će i ove godine posetiti klinike u Melburnu i iskoristiti ovu mogućnost.

 „Da, hoću. Nažalost, nemam pristup hiperbaričnoj komori svuda gde idem. Ali, trudim se da je koristim kada god mogu. Sada imam priliku da koristim krioterapiju i hiperbaričnu komoru. Posebno je dobra hiperbarična komora. Video sam da je takođe koriste mnogi vrhunski igrači“, kaže srpski igrač.

 Hiperbarična komora poboljšava cirkulaciju, vid, brzinu reagovanja, izdržljivost i snagu, a takođe i povećava broj crvenih krvnih zrnaca.

Novak kaže da mu ona pomaže posle napornih mečeva u Melburnu.

 „Kada ste u tim uslovima, dišete 100% kiseonik i to je naravno dobro za vaše telo, ćelije, mišiće.“ 


Policija je prošle godine istraživala uzrok smrti na klinici Malkolma Hupera, a ta smrt je dovela o upozorenja širom zemlje. Huper je tvrdio da smrt nema nikakve veze sa hiperbaričnom komorom, ljudima koji poseduju ove komore savetovano je da provere zdravstveno stanje pacijenata pre upotrebe ove komore.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.