Kraj za Đokovića na Australian Openu


Srbijanski teniser Novak Đoković poražen je u 2. kolu Australian Opena. Drugi igrač svijeta je šokantno poražen od Uzbekistanca Denisa Istomina s 3:2, po setovima 7:6, 5:7, 2:6, 7:6 i 6:4.

Velika borba viđena je od prvog gema ovog seta. Novak je već na samom početku spašavao šest break lopti i vidjelo se da srbijanski teniser nije na svom nivou.

To je Istomin iskoristio u sedmom gemu da oduzme servis Đokoviću, ali mu je drugi igrač svijeta odmah uzvratio za izjednačenje rezultata na 4:4. Do kraja prvog seta su obojica bili jako sigurni na svoj servis. Ušlo se u tie-break u kojem je Uzbekistanac bio bolji i osvaja set sa 7:6. Jedan break je Novaku bio dovoljan u drugom setu da izjednači rezultat. Oduzeo je servis protivniku u 11. gemu i sigurnim servisom je došao do osvajanja drugog seta sa 7:5.

Treći set je ponudio mnogo bolju igru Novaka Đokovića. Čak četiri oduzeta servisa su viđena u ovom setu, a Đoković je uspio dvostrukim breakom napraviti razliku kada je najviše trebalo i osvojio je treći set sa 6:2. Netipične greške sputavale su Đokovića u ovom meču. Istomin je došao do 2:0 u trećem setu, ali ispustio ovaj set u sedmom gemu kada Novak uzvratio breakom, da bi potom Uzbekistanac imao i set loptu na servis Đokovića u 10. gemu, no nije ju iskoristio. Ponovo se ušlo u tie-break ovog seta i ponovo je ovaj dio bolje odigrao Istomin, koji osvaja set za 7:6 i dolazi do izjednačenja rezultata na 2:2.

Fantastični Istomin nastavio je i u petom setu da igra zaista fantastično. Pogađao je apsolutno sve, a u petom gemu je došao do breaka za vodstvo od 3:2. Potom je servisom potvrdio oduzeti servis i došao je do velikih 4:2.

Uzbekistanac je koristio svaku grešku Novaka Đokovića. Uspio je završiti posao u petom setu i doći do velike pobojede, vjerovatno i najveće u karijeri.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.