Karlović ušao u historiju Australian Opena


Ivo Karlović koji je blizu četvrte decenije života plasirao se u 2. kolo Australian Opena. Ivo je u  1. kolu velikim preokretom svladao šest godina mlađeg, 31-godišnjeg Argentinca Horacija Zeballosa sa 6-7 (6), 3-6, 7-5, 6-2, 22-20.

Karlović je za pobjedu protiv Zeballosa ispalio čak 75 asova, što je novi rekord u Melbourneu, dosadašnji rekord držao je Šveđanin Joachim Johansson sa 51 neobranjivim servisom iz 2005. u porazu od Andrea Agassija. To je ujedno i novi Karlovićev rekord po broju asova na “grand slam” turniru, dosadašnji rekord bio mu je 61 as protiv Tajvanca Yen Hsun-Lua u 1. kolu prošlogodišnjeg US Opena.

 “U početku meča nije bilo dobro, nisam se dobro kretao, ali sam uspio mentalno ostati unutra, ne posustati i isplatilo se”, izjavio je Karlović nakon pobjede.

“U posljednjem setu svašta mi je prolazilo kroz glavu, bilo je i umora, ali i motivacije. Ovo je ogroman uspjeh, ovo danas bilo je epski i sjećat ću se toga cijeli život”, dodao je.

“Kako je meč odmicao vrućina je popuštala, pa mi je i to omogućilo da se nekako vratim u meč”, ispričao je Karlović. U sljedećem kolu čeka Australac Andrew Whittington.

“Ne znam ništa o njemu, no nastojat ću se odmoriti, naspavati se, i nadam se da ću se uspjeti oporaviti, zaključio je Karlović

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.