Federer lako do polufinala


Nekada najbolji teniser svijeta Roger federer plasirao se u polufinale turnira u Melburneu nakon što je bio bolji od Njemca Mische zvereva u tri seta.

Iako je priredio veliku senzaciju pobjedom nad Andyjem Murrayom, Mischa Zverev nije mogao ponoviti sličnu partiju protiv Rogera Federera, koji igra sjajan tenis još jednom u svojoj karijeri. Zverev od početka duela sa švicarskim teniserom nije bio u svom ritmu, a Federer je već u prvom setu pokazao kamo će odvesti meč. Dobio ga je sa 6-1 za svega 20 minuta igre.

Njemački teniser Zverev kojem je ovo rezultat karijere nije želio pasti bez borbe, pa je barem malo namučio Federera u drugom setu. Napravio je break i poveo sa 3-1, ali je Federer odmah vratio break, da bi onda pri rezultatu 5-5 i sam napravio break i sigurno odservirao za 7-5. Ovaj set je okončan za 36 minuta.

Da meč traje tek nešto više od sat i po, Švicarac se pobrinuo u trećem setu, koji je ponovo odigrao na jako visokom nivou. Napravio je break pri rezultatu 2-2, a onda i još jedan pri vodstvu od 4-2, da bi do kraja uspješno odservirao za 6-2.

Tako je Federer dobio meč za ukupno sat i 34 minute, a u polufinalu turnira će se sastati sa sunarodnjakom Stanislasom Wawrinkom, koji je i sam danas prošetao do plasmana u polufinale.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.