Đoković raskinuo saradnju sa Beckerom

Nakon što je Boris Becker negodovao saradnju Đokovića i kontraveznog gurua Imaza, Đoković i Becker su raskinuli saradnju nakon 3 godine zajedničkog rada.

Najbolji srbijanski teniser pod vodstvom Nijemca je osvojio 25 turnira, od toga šest Grand Slamova, ali je nakon nešto slabijih igara u drugoj polovini 2016. pao na drugu poziciju na ATP listi.

"Novak nije proveo dovoljno vremena na terenu u posljednjih pola godine kao što je trebalo i on to zna. Ovakav uspjeh se ne ostvaruje pritiskom na dugme. Ovakav uspjeh se ne ostvaruje samim pojavljivanjem na turniru. Moraš da radiš jako jer i protivnici rade isto", rekao je Becker za britanske medije.

"Ne znam da li je imao nekih ličnih problema. Srećno je oženjen, ima predivnog sina. Ali profesija tenisera je jedna od najsebičnijih u sportu jer sve mora da bude u vezi sa tobom, a on će prvi reći da je porodičan čovjek. Supruga i porodica moraju biti u drugom planu, ali to ne može biti zauvijek. Mislim da tu nije bilo problema", dadao je on. Becker je, ipak, ubjeđen da će Novak ponovo zasjesti na prvo mjesto.

 "Uvjeren sam, a ja ću biti njegov najveći navijač sljedeće godine, da će se vratiti na prvo mjesto i nastaviti da bude najdominantniji teniser svijeta. Ali mora mnogo da radi. Mora da se vrati u 'kancelariju', da trenira satima i koncentriše se na ono što ga čini najboljim", zaključio je Nijemac.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.