Kvitova zbog napada 6 mjeseci van terena

Češka teniserka Petra Kvitova odustvovaće barem šest mjeseci sa terena zbog povreda zadobijenih prilikom napada naoružanog provalnika.
Kvitova je zaradila povrede tetiva i nerava na levoj ruci u napadu koji se dogodio u njenom stanu u gradu Prosjejovu, kada je neimenovani napadač nasrnuo nožem.

Ona je već bila na pauzi zbog povrede, ali će sada dodatno biti van terena nakon operacije kojoj je podvrgnuta u utorak – zahvat je trajao 3 sata i 45 minuta zbog velikih posekotina na prstima leve ruke.

 "Kada se uzmu u obzir povrede, operacija je protekla veoma dobro. Doktori su sanirali oštećenja tetiva na levoj ruci, kao i dva nerva. Petra će morati da nosi gips u narednih šest do osam nedelja i neće smeti ništa da nosi u levoj ruci tri meseca. Nadamo se da ćemo imati više informacija u sredu", stoji u saopštenju tima češke teniserke. Čehinja će sigurno propustiti Australijan open i turneju po Americi, pa se očekuje da će se na teren vratiti tokom sezone na šljaci.


 Prema poslednjim informacijama, napadač je ukrao 5.000 kruna, odnosno oko 160 evra. Trenutno 11. teniserka sveta, koja najbolji plasman ostvarila pre pet godina kada je bila druga na WTA listi, ima 26 godina i ovo joj je bila deseta profesionalna sezona tokom kojih je osvojila 19 titula.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.