Becker dao ultimatum Đokoviću: " Biraj on ili ja ! "

Nekada noajbolji teniser svijeta Novak Đoković ostaje bez trenera zbog "gurua" Imaza? Od kako je kontravezni Imaz postao član stručnok štaba Novak nije više isti teniser kako što je bio.
Je li Novak Đoković angažirao kontroverznog španjolskog trenera Josea Imaza (42) da bi postao bolji teniser ili da bi počeo lakše podnositi poraze? Traženjem odgovora na to pitanje bave se danas mnogi teniski analitičari iako će pravo rješenje te enigme ponuditi tek mjeseci koji slijede. Zasad je situacija takva da Nole ne odustaje od Španjolca (koji u njegovu stručnom stožeru ima ulogu mentalnog trenera), iako su mu glavni treneri Boris Becker i Marian Vajda praktično postavili ultimatum: ili on ili mi.

Svoj glas protiv Imaza javno je podigao čak i izbornik srbijanske reprezentacije Bogdan Obradović, koji se dosad ni u čemu nije suprotstavljao Đokoviću. On kaže:

 – Ja sam apsolutno protiv izmišljanja tople vode. To je neka holistička skupina koja gura neke bioenergije i ostale alternativne metode koje nisu sportske. Poštujem sportsku psihologiju, a prema svim drugim metodama, taj-čiju i ostalima, koje dolaze s Tibeta, iz Kine, Japana i ostalih dijelova svijeta, jako sam rezerviran. Nisam odgajan u tom duhu, nama nisu bili potrebni reiki majstori za ljubav – neočekivano oštar bio je Obradović.

 Imaz je bio s Novakom na turnirima u Parizu i Londonu, potrudio se da Srbin poraze pretrpi bezbolnije.

 – Sve je to obična priča o brojevima i Novak je to prirodno prihvatio. Njemu je to u naravi i zato je iskreno čestitao Murrayu. Naravno, Novak će nastaviti igrati tenis i davat će sve od sebe, ali uz novi pristup. Treba znati da veliki sportaši nisu strojevi nego obični ljudi s manama i slabostima – mudruje Imaz, zvani Pepe, koji je kao igrač jedva skucao tri pobjede (uz šest poraza) na ATP Touru, a najbolji plasman bilo mu je 146. mjesto iz svibnja 1998. godine.

Đokoviću je Pepea “servirao” mlađi brat Marko koji se nikako nije mogao pomiriti s činjenicom da s “jednakim genetskim materijalom” neće postizati ni približno tako dobre rezultate kao Novak. A sad je “gurua iz Logrona” svesrdno podržala i Novakova supruga Jelena, koja i sama sudjeluje u meditacijama.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.