Novak Đoković ipak igra u Londonu

Nekada najbolji teniser svijeta Novak Đoković riješio je sve dileme oko toga da li će nastupiti na završnom turniru u Londonu. On se putem facebooka obratio fanovima napisavši:

"Čestitam Andyju na uspešno dostignutom velikom cilju! Svaka čast! A vama moj #NoleFam želim da se zahvalim na podršci i fantastičnim porukama koje mi šaljete! Pripremam se za London i uskoro se vidimo. Uvek sam voleo dobre izazove i final 8 je baš to! Idemoooo"

Novak još ima šanse da se vrati na čelo ATP liste do kraja godine. Na novoj ATP listi srbijanski teniser zaostaje za Andy Murrayom 405 bodova, a u glavnom gradu Engleske u igri je 1.500 bodova – toliko dobija igrač koji bez poraza dođe do trofeja.Konačna lista za 2016. godninu pravi se 28. novembra.Za svaki trijumf u grupnoj fazi dobija se po 200 bodova, pobjeda u polufinalu vrijedi 400, a u meču za trofej 500 bodova.

Hajde da vidimo kako Novak može da se vrati na prvu poziciju već poslije Londona. Teoretski, Nole bi samo sa sve tri pobjede u grupi mogao da se vrati na prijesto već na listi 21. novembra, ali pod uslovom da Murray izgubi sva tri meča, što je malo vjerovatno za čovjeka koji nema poraz od Njujorka, a u međuvremenu je osvojio turnire u Pekingu, Šangaju, Beču i Parizu.
 Ako se Đoković plasira u finale s dvije pobjede u grupi, osvojio bi 800 bodova i onda bi bio prvi jedino ako Škot ostvari samo jednu pobjedu.


Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.