Murray u finalu Londona

Andy Murray je savladao Miloša Raonića u polufinalu World Tour Finalsa nakon velikog preokreta rezultatom 5:7, 7:6(5), 7:6(9) i objezbjedio mjesto u finalu turnira u Londonu.

U prvom setu Raonić je svoje servis-gemove rješavao bez ikakvih problema i nije ponudio nijednu priliku za break najboljem teniseru svijeta, dok se s druge strane Britanac mučio na svoj servis. Raonić je propustio break-loptu u petom gemu, a potom i tri u devetom gemu. pak, u 11. gemu iskoristio je prvu priliku za break i poveo je sa 6:5, a potom u svom narednom servis-gemu bio siguran iskoristivši treću set-loptu za vodstvo od 7:5.

Prve break prilike Murray je imao na početku drugog seta, ali dva puta u drugom gemu nije uspio oduzeti servis kanadskom teniseru crnogorskih korijena. Raonić je u drugom setu prvi došao do breaka kada je iskoristio drugu break loptu i poveo sa 2:1, no odmah u sljedećem gemu Murray uzvraća re-breakom i to na nulu za 2:2. U šestom gemu Murray je propustio dvije break lopte i, nakon što su oba igrača bila sigurna na svojim servisima došlo se do tie-breaka. U 13. gemu drugog seta Murray je prvi stigao do mini breaka u drugom poenu, ali je u devetom Raonić uzvratio istom mjerom. U 11. poenu Murray ponovo pravi mini-break i dobio je priliku da servira za set, što je iskoristio i poravnao rezultat na 1:1.

U trećem setu Raonić je imao dvije break lopte u drugom gemu, no obje je Murray spasio. Jedinu break priliku u trećem setu Murray je dobio u devetom gemu i odmah je iskoristio, te je dobio priliku servirati za meč. No, Raonić je iskoristio drugu break loptu na njegov servis i izjednačio na 5:5, ali već u narednom gemu Murray pravi još jedan break za 6:5. Potom se desio isti scenarij kao u prethodnom Murrayjevom servis-gemu i Raonić breakom odvodi meč u tie-break. U tie-breaku više sreće i koncentracije imao je Murray i slavio sa 7:6(9).

To je bila osma uzastopna pobjeda Britanca nad Kanađaninom. Novak Đoković će večeras u drugom polufinalu u 21 sat igrati protiv Keija Nishikorija, a u slučaju osvajanja turnira vratio bi se na prvo mjesto na ATP listi.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.