Murray bolji od Djokovića u finalu Londona

ATP London finals 2016: Britanac Adny Murray je u finalu Završnog masters turnira u Londonu sigurnom igrom došao do pobjede nad Novakom Đokovićem sa 6:3, 6:4 i time osigurao prvo mjesto na ATP listi do kraja ove godine.


U prvih uvodnih pet gemova nije bilo prilika za break, a onda je na Đokovićev servis Murray dva puta dolazio do prilike za break, ali se Đoković u najdužem gemu u meču spasio i izjednačio na 3:3. Ono što je Đoković uspio u šestom nije uspio u osmom gemu. Murray je došao do jedne prilike za break i odmah je iskoristio, te je potom bio siguran na servisu i osvojio je prvi set rezultatom 6:3 nakon 47 minuta igre. 

 Đoković je nastavio sa lošom igrom i na otvaranju drugog seta i već u prvom gemu je Murray došao do break lopti, a iskoristio je četvrtu za vodstvo od 1:0. Đokovićev servis još jednom je zakazao u petom gemu kada je Murray iskoristio drugu od tri vezane break lopte i poveo sa 4:1. No, u narednom gemu Đoković je napravio re-break iz prve i jedine break lopte i smanjio na 4:2, a potom nakon svog servisa i na 4:3. Murray je bez problema osvojio svoj naredni servis gem i došao do 5:3, te je Novak servirao da ostane u meču. Đoković je bio siguran na svoj servis i došao do 5:4, no Murray je još jednom pokazao zašto je trenutno najbolji teniser svijeta i rutinski priveo meč kraju rezultatom 6:4.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.