Murray: Bilo je zaista teško doći na tron

Andy Murray od ponedjeljka (7.11) postaje prvi reket svijeta, a na tronu će zamijeniti u proteklih nekoliko godina neprikosnovenog Đokovića.

"Zaista sam u potpunosti zadovoljan. Bilo mi je veoma teško dostići ovaj uspjeh jer su oko mene veoma dobri momci", kazao je Murray koji danas u finalu igra protiv Amerikanca Johna Isnera. 

"Bilo je veoma teško postići ovo, zaista teško". 

Dvadesetdevetogodišnji teniser je nakon dvije i po godine apsolutne vladavine tronom ATP liste sa broja 1 svrgnuo Srbijanca Novaka Đokovića. 

"Osjećao sam kako stižem do prvog mjesta, ali za to nije trebalo nekoliko dana ili sedmica, već oko 12 mjeseci napornog rada", priznao je na konferenciji za medije. Nije krio da mu je osjećaj da je prvi na svijetu "pomalo čudan". 

"Cijele sedmice su mi svi govorili o tome i žao mi je što je ispalo na ovako nesretan način (predajom protivnika zbog povrede). Volio bih da sam titulu izborio pobjedom na terenu, ali se ovdje zaista radi o višegodišnjem radu", dodao je Murray.

 Nakon Paris Mastersa 13. novembra ga očekuje ATP turnir u Londonu.

Andy Murray @EPA

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.