Kako je Federer čestitao Murrayu na "skidanju" Novaka sa trona

Porazom od Čilića u četvrtfinal i Murrayevom pobjedom nad Raonćem u polufinalu (Raonić predao meč) Novak Đoković nakon dugo vremena se pomjera sa čela ATP liste.

Murray je tako s trona skinuo Novaka Đokovića, koji je vladao više od dvije godine i koji je četiri od pet posljednjih sezona završio kao broj 1. Trenutno, uoči finala Pariza protiv Johna Isnera, Murray ima pet bodova više od srbijanskog tenisera, a do kraja sezone ostao je još završni Masters u Londonu.

"Imamo novog kralja u gradu. Čestitam, Sir Andy Murray", napisao je legendarni Roger Federer na Twitteru. Upravo Murray može pomoći Federeru da ga Đoković ne stigne po broju sezona završenih kao najbolji teniser svijeta. Federer je dosad pet godina završio prvi na ATP listi, a Đoković četiri. Ranije je Đoković izjavio kako Murrayja poznaje od 11. godine i kako je zaslužio postati broj 1 u svojoj karijeri, a Britanac je izjavio da nikada nije ni sanjao da će postati najbolji na svijetu.

@Getty images

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.