Djoković nakon velike borbe savladao Raonića

ATP London finals 2016: Novak Đoković, drugi teniser svijeta, došao je do druge pobjede na Završnom masters turniru u Londonu, pobjedom nad Milošom Raonićem sa 7-6(6), 7:6(5).

U prvom setu na završnom Masters turniru sezone vidjeli smo samo tri break lopte, od kojih su dvije bile za Raonića, no nijedan teniser nije uspio da oduzme servis protivniku i otišlo se u tie-break. U 13. gemu prvog seta vidjeli smo čak sedam mini-breakova, a više sreće imao je Đoković koji je Raonićevom duplom greškom dobio set rezultatom 7:6(6).

Đoković je odmah u prvom gemu drugog seta došao do breaka i činilo se da je prelomio meč, no već u četvrtom gemu Raonić uzvraća istom mjerom. Đoković već u narednom gemu ponovo pravi break, ali kada je u osmom gemu servirao, ponovo mu je koncentracija popustila i Kanađanin je ponovo uzvratio breakom i vratio se u meč. Pri rezultatu 6:5 Raonić je imao break priliku i set poen na Đokovićev servis, no nije je iskoristio i drugi set je također bio riješen u tie-breaku. Raonić je prvi stigao do vodstva u tie-breaku i poveo sa 2:0 nakon mini-breaka, no istom mjerom je uzvratio Novak i došao do izjednačenja (2:2). Ponovo je u sedmom poenu Raonić došao do mini-breaka, ali odmah u osmom Đoković uzvraća istom mjerom. Odlučujući mini-break se desio u 12. poenu kada Đoković dolazi do poena i osvajanja drugog seta, a samim tim i meča, rezultatom 7:6(5).

Ranije danas Dominic Thiem je pobijedio Gaela Monfilsa rezultatom 2:1 u setovima. Ovom pobjedom Đoković je obezbijedio polufinale, a drugog polufinalistu iz ove grupe dobit ćemo nakon međusobnog meča Thiema i Raonića.

 Grupa B:
1. Đoković 2-0 4:1
2. Thiem 1-1 3:3
3. Raonić 1-1 2:2
4. Monfils 0-2 1:4

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.