Đoković loše krenuo, pa "pomeo" Thiema

ATP London finale 2016: Novak Đoković je na otvaranju Završnog ATP turnira u Londonu dopustio Dominicu Thiemu osvajanje prvog seta, a zatim je preuzeo kontrolu i došao do sigurne pobjede.Đoković iza sebe ima tešku sedmicu jer je nakn dugo vremena izgubio vodeće mjesto na ATP listi, ali još uvijek ima šanse da se vrati na lidersko mjesto ukoliko mu se poklope rezultati u Londonu.

Srbijanski teniser danas je savladao Thiema sa 2:1 u setovima. Austrijanac je odlično otvorio meč, te je prvi set dobio u svoju korist nakon tie-breaka. Ipak, nakon toga Đoković je zaigrao u svom prepoznatljivom stilu. Nekadašnji prvi reket svijeta u drugom setu igrao je furiozno, te je ekspresno izjenačio na 1:1 jer je slavio u drugom setu sa 6:0.

Treći set se nastavila ista slika, a ovaj put srbijanski teniser dozvolio je Thiemu da osvoji dva gema slavivši sa 6:2, te ukupnih 2:1 u setovima.

Završni Masters London, 1. kolo: Đoković - Thiem 2:1 (6:7, 6:0, 6:2)

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.