Del Potro bolji od Karlovića

Juan Martin Del Potro donio je reprezentaciji Argentine prvu pobjedu na Dejvis kupu, s kojom se Argentina izjednačila sa Hrvatskom na 1:1. On je u Zagrebu posle četiri seta savladao Iva Karlovića sa 6:4, 6:7, 6:3, 7:5. Prethodno je vodeći poen Hrvatskoj doneo Marin Ćilić trijumfom nad Federikom Delbonisom posle velike brobe i pet setova.

U subotu je na programu meč dublova za koji su planirani Ivan Dodig i Franko Škugor, dok bi za Argentino trebalo da nastupaju Leonardo Majer i Gvido Pelja. Karlović nije uspio da napravi nijednu brejk loptu u meču koji je trajao tri sata i 20 minuta. Imao je 35 as udaraca, ali i 12 duplih grešaka, dok je Del Potro imao 15 asova.

 Bio je ovo šesti međusobni duel Karlovića i Del Potra te peta pobjeda Argentinca. Hrvatska je osvojila Dejvis kup 2005. godine u svom jedinom dosadašnjem nastupu u finalu, dok je Argentina dosad četiri puta igrala u finalu (1981, 2006, 2008 i 2011) i sva četiri puta je gubila.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.