ATP London: Murray - Čilić tenis uživo

 Danas počinju mečevi  grupe"John McEnroe" završnog turnira u Londonu. Prvi meč ove grupe je između Satanislava Wawrinke i K.Nishikorija. Ovaj meč na programu je od 15:00h,i možete ga pratiti ovdje, dok drugi meč igra se između Andy Murraya i Marina Čilića od 21:00h.

Nishikor je trenutno peti igrač na svijetu dok je Stan Wawrinka treć na svijetu. Oba tenisera nalaze se u relativno dobroj formi. Do sada su se sastajali 6 puta, pri čemu je Wawrinka bio bolji 4 puta. Međutim, zadnaj četri meča vodili su velike borbe i često su mečevi odlučivani u tie breaku. Ove godine su igrali dva puta. Gdje su obojica odnjela po jednu pobjedu.

Murray i Čilić sastajali su se di sada 14 puta. Međusobni skor je ubjedljivo na strani Murraya i iznosi (11:3). Ove sezone su odigrali dva meča, Murray je bio bolji u polufinalu Queen’s Cluba (6:3 4:6 6:3), dok je Čilić uzvrati u finalu Mastersa u Cincinnatiu (6:4 7:5). Hrvatski teniser se nalazi u dosta dobroj formi, ali Murray je trenutno najbolji teniser svijeta koji bi pred svojim navijačima konačno trebao pružiti dobru partiju i ostvariti prvu pobjedu u skupini. Ovaj meč možete pogledati ovdje.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.