Argentina preokretom do trofeja Davis Cupa

Davis Cup reprezentacija Argentine je posljednjeg dana finalno takmičenja došla do dvije pobjede i naslova nad Hrvatskom koja je tako prokockala prednost od 2:1 nakon prva dva dana takmičenja.

Hrvatska je nakon prva dva dana takmičenja u finalu 105. izdanja Davis Cupa imala prednost od 2:1 zahvaljujući pobjedama Marina Čilića nad Federicom Delbonisom i para Čilić i Ivan Dodig nad Juanom Martinom Del Potrom i Leonardom Mayerom, dok je jedini poen Argentincima donio Del Potro pobjedom nad Ivom Karlovićem.

Danas je Del Potro nakon velikog preokreta sa 3:2 savladao Marina Čilića i izjednačio na 2:2, te su se za odlučujući poen borili Karlović i Delbonis.

Prvi do breaka na meču stigao je Delbonis koji je oduzeo servis Karloviću u šestom gemu i zadržao je tu prednost do kraja prvog seta za 6:3. I drugi set je odlučen nakon jednog breaka, a ponovo je Karloviću popustio servis i to u devetom gemu, te je Delbonis poveo sa 2:0 riješivši drugi set u svoju korist sa 6:4. Delbonis je bio bolji od Karlovića i u trećem setu, kojeg je nakon breaka u trećem i sedmom gemu riješio u svoju korist sa 6:2, a samim tim i meč, te na taj način kompletirao veliki povratak Argentinaca i donio svojoj zemlji prvi naslov titule pobjednika Davis Cupa.

Hrvatska - Argentina 2:3

Čilić - Delbonis 6:3, 7:5, 5:7, 1:6, 6:2
Karlović - Del Potro 4:6, 7:6(6), 3:6, 5:7
Čilić/Dodig - Del Potro/Mayer 7:6(2), 7:6(4), 6:3
Čilić - Del Potro 7:6(4), 6:2, 5:7, 4:6
Karlović - Delbonis 3:6, 4:6, 2:6

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.