Andy Murray novi pobjednik mastersa u Parizu

ATP BNP Paribas masters 2016: Britanac Andy Murray novi je osvjač masters turnira u Parizu. Murray je u finalu bio bolji od američkog tenisera Johna Isnera sa 6-3, 6-7(4), 6-4, nakon 2 sata i 18 minuta igre.

U prvom setu nije bilo break prilika sve do šestog gema, kada svoju prvu priliku da oduzme servis protivniku koristi Murray. Isner je mogao već u sljedećem gemu dva puta napraviti re-break, no Murray se spasio i do kraja set oba tenisera su bila sigurna na svoj servis i set je završen rezultatom 6:3. 

U drugom setu jedinu priliku za break imao je Isner, i to čak četiri puta u osmom gemu, no nije ih iskoristio i set je odlučen u tie-breaku. U 13. gemu drugog seta Isner je napravio dva mini-breaka i osvojio drugi set sa 7:6(4). 

Murray je u trećem setu imao po break loptu u drugom i četvrtom gemu, ali ih nije iskoristio. Kada se činilo da će i treći set otići u tie-break Murray je došao do break, a ujedno i meč lopte u desetom gemu koju je iskoristio i riješio set u svoju korist sa 6:4. 

Murray će od sutra i zvanično postati najbolji teniser svijeta sa 11.185 bodova. Đoković, kojeg je Britanac skinuo sa trona, će imati 10.780 bodova.Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.