"Akcija spašavanja Novaka Đokovića"

Nakon što je Novak Đoković posle više od dvije godine ostao bez prve pozicije na ATP listi, rekacije na njegovu formu i igru su stigle iz Srbije. Naime, njegovi navijači su nezadovoljni osim formom i privatnim postupcima Novaka Đokovića, koji je u posljednje vrijeme promijenio svoju "životnu filozofiju".

Kada je u ponedjeljak ATP objavio listu na kojoj Đoković više nije bio prvi, na društvenim mrežama je pokrenuta satirična akcija naziva "Spašavanje Novaka Đokovića"

Nije se dugo čekalo da internet naprosto eksplodira od šaljivih fotomontaža na račun srbijanskog tenisera, kojem su u domovini na Facebooku čak pokrenuli i akciju kojom ga žele "spasiti". 

Tu se, kao i na brojnim drugim stranicama sličnog tipa, mogu pronaći najraznovrsnije fotografije na kojim je Đoković žrtva kreativnih korisnika ove društvene mreže, a u opisu akcije se navodi da je jedan od ciljeva "natjerati Novaka da počne jesti meso i da mu tenis ponovo postane najvažniji u životu". 

Pokretači ove grupe su šaljivo naglasili da će, ukoliko već ne uspiju vratiti starog Novaka, promijeniti plan i krenuti u "kvarenje Murrayja", kojeg onda žele "poslati na duhovno putovanje u Indiju i nabaviti mu nekog gurua". 

Ne znamo kako će Novak Đoković reagovati na sve ovo, ali evidentno je da čak i u Srbiji ima mnogo onih kojim nije previše simpatičan, ili samo imaju dobar smisao za humor? 

Facebook akciju možete pogledat na LINKU!

 


Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.