ATP Beč: Murrayu naslov i nada da stigne Đokovića

ATP Beč 2015: Andy Murray je pobjednik ATP masters turnira serije 500 u prijestolnici Austrije. Murray je u finalu savladao francuskog tenisera Jo-Wilfrieda Tsongu sa 6-3 i 7-6 (8-6), čime je povešćao šanse da do kraja godine sa trona ATP liste skine Novaka Đokovića. 

Nakon što je bez većih problema dobio prvi set brejkom u drugom gemu, te drugi otvorio oduzevši rivalu servis već u prvom, usledio je pad. Britanac ne koristi tri brejk šanse na 3:1, što vraća samopouzdanje Francuzu koji dolazi do ribrejka u osmom gemu i posle dobrog servisa preokreće na 5:4. 

Nije bilo brejk šansi u nastavku, pa je meč riješen u taj-brejku - prva četiri poena su bila mini-brejkovi, nakon čega su teniseri bili sigurni na svoj servis, sve do 13. poena kada Murray stiže do druge meč lopte, koju koristi za konačnu pobjedu.

Murrayu je za prvo mjesto na ATP listi potrebna titula u predstojećem Mastersu u Parizu i poraz Đokovića prije finala. Ukoliko se ovaj scenario i desi, ATP lista će na poziciji broj jedan doživjeti promjenu nakon dugo vremena.

ATP masters u Parizu počinje naredne sedmice, a osnovne podatke i činjenice iz historije turnira pročitajte u članku ATP Masters Pariz - drugi turnir Pariza.

ATP Vienna 2016 finale:

Andy Murray (GBR) - Jo-Wilfried Tsonga (FRA) 6-3, 7-6 (8-6)


Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.