Federer: Podloga nije tako brza

Australian Open 2014: Polemika se vodi oko brzine podloge na Australijan openu, a Rodžer Federer kaže da uslovi nisu toliko brži.
„U Brizbejnu je podloga bila brža, ali dosta zavisi od toga s kim igrate i kako vi igrate, to može tempo da učini bržim ili sporijim. Uveče je loptica sporija, to sam video kada sam igrao sa Congom (revijalni meč). Ali lepo je – malo je brže nego prošle godine, ali ne toliko“, rekao je Federer.

Za razliku od njega, Nadal smatra da su uslovi mnogo brži i razočaran je time. Rodžer mu odgovara:

„Mislim da ćemo i ovde gledati duge razmene udaraca, teren nije baš brz kao raketa. Ovo je neka srednja brzina, ne vidim u čemu je problem, može bez poteškoća da se igra sa osnovne linije“, kaže Švajcarac.

Prvi rival Federeru biće domaći takmičar Džejms Dakvort.

„Moj trener je išao da gleda njegov meč sa Nieminenom u Brizbejnu jer sam igrao sa pobednikom tog duela. Gledao sam ga i malo prošle godine, kada je sa Kavčičem igrao pet setova po vrućini. Znam da ima snažan servis i da igra agresivno, ali ne poznajem ga dobro, porazgovaraću još malo sa trenerom“.

Rodžer je u istom delu žreba sa Nadalom, Marijem i Congom.

„Žreb je žreb – ja igram u njemu, a vi novinari debatujete o njemu i to je to. Koncentrisan sam jedino na narednog protivnika. Cilj mi je samo da igram dobro, a u prošlosti sam imao i lake i teške žrebove“.

Federer kaže da je normalno što su mediji proglasili Nadala i Đokovića glavnim favoritima, ali i da ostali misle da mogu da ih pobede. Na kraju, Rodžer je kazao da mu prija što nije favorit, kao i da se nada da će igrati još dugo.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.