Murray: Beker će pomići Đokoviću

Britanski teniser Andy Murrayi veruje da će Boris Beker pomoći Novaku Đokoviću u pripremi za turnire koje ga očekuju u 2014. godini.

Beker je pre nekoliko dana postao trener Đokovića koji je sezonu završio nizom od 24 pobede, ali je pre toga izgubio prvo mesto na ATP listi, kao i poslednja dva Gren slem finala.

Još jedan bivši svetski broj jedan Ivan Lendl postao je početkom prošle godine Marijev trener, a ta saradnja Britancu je donela olimpijsko zlato, kao i dva Gren slema, od kojih je jedan Vimbldon.

On smatra da to što je Beker Đokovićev trener neće biti samo nastavak rivaliteta Nemca i Lendla, koji su se tokom profesionalnih karijera sastali 22 puta.

„Lično ne mislim da će ovo biti nastavak rivalstva. Mislim da iako treniraš nekog igrača, ne možeš imati mnogo veliki uticaj. Onog trenutka kada zakoračite na teren, treneri mogu malo toga da urade. Priprema je ono gde treneri mogu da naprave dobru razliku. Moraćemo da vidimo kako će to ići od sad“, rekao je Murray.

Šampion Vimbldona da to što vrhunski igrači za trenere biraju bivše teniske asove, nije nešto što bi drugi uradili.

„Očito, svako želi da nastavi da radi u svakom meču. Dobro je videti što će vrhunski igrač poput Novaka dobiti pomoć od Bekera koji je već bio tu (u tenisu) i radio isto. Ne znam da li je to trend koji počinje sad, da bismo to videli moraćemo da sačekamo nekoliko godina“, dodao je Britanac.

Četvrti teniser sveta sprema se za povratak na teren posle pauze zbog povrede i operacije leđa, a prvi turnir biće mu turnir u Abu Dabiju.

„Iskreno mogu da pričam samo o sebi, ne i o drugima. Dolazim posle povrede, ne očekujem ništa i koncentrisan sam da ostanem zdrav. Nadam se da će rezultati doći ako budem bio 100 odsto spreman. Očekujem da svi igraju dobar tenis ove sezone, lično bih voleo da imam dobre rezultate na Gren slemovima“, zaključio je Murray.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.