Federer postao agent Del Potru

Rodžer Federer očigledno polako priprema teren za povlačenje. On je zajedno sa svojim agentom osnovao agenciju za predstavljanje sportista.

Švajcarac je u posao ušao sa Tonijem Godsikom, svojim agentom i još dvojicom američkih investitora.

Prema pisanju ’Njujork tajmsa’, kompanija će biti u Klivelndu gde živi Godsik, inače muž nekadašnje američke teniserke Meri Džo Fernandes, i zvaće se Team8.

Godsik i Federer su u junu 2012. napustili IMG, a Godsik je bio agent Švajcarca i tokom boravka u pomenutoj agenciji.

Ono što je posebno zanimljivo je da je agencija Tim8 već dobila jednog ozbiljnog klijenta, a to nije Rodžer Federer. U pitanju je naime Argentinac Huan Martin del Potro, a od prvog januara 2014. godine agencija će saradnju početi i sa Grigorom Dimitrovom.

„Pokušavamo da napravimo butik agenciju koja će voditi računa o malom broju stabilnih i velikih sportista. Pokušavamo da napravimo dobru selekciju. Neke druge agencije pokušavaju da dovedu što više igrača i nadaju se da će neki od njih ostati i uspeti. Mi nećemo tako raditi“, rekao je Godsik i dodao da Federer ponovo eksperimentiše sa novim reketima.

Prošle godine je isto uradio tokom leta, pa je pretrpeo nekoliko šokantnih poraza i vratio se svom starom Vilsonu.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.