Đoković u četvrtfinalu

ATP Peking: Novak Đoković je opravdao ulogu favorita u duelu sa Fernandom Verdaskom i plasirao se u četvrtfinale turnira u Pekingu.
Srbin je savladao Španca u tri seta, 7:5, 2:6, 6:2, za dva sata zanimljivog tenisa, a u naredonoj rundi čeka ga Amerikanac Sem Kveri koji je bio bolji od Stanislasa Vavrinke.
Najbolji teniser na svetu naišao je na snažan otpor iskusnog Španca, koga nije poremetilo ni početno vođstvo Srbina u prvom setu od 3:0. Uporni Verdasko je izjednačio na 4:4, ali je u nastavku Novak potvrdio reputaciju, pošto je dva od tri gema, za trijumf u setu, dobio bez izgubljenog poena. Na isti način - sa "nulom", Đoković je dobio prvi gem u drugom setu, ali je Verdasko osvojio naredna tri! Španac je preuzeo kontrolu, uspeo je da održi dva gema prednosti do 4:2, kada je Novak gotovo stao, predavši se, i do kraja bio nemi posmatrač dominacije protivnika, očigledno čuvajući snagu za odlučujući period igre.
 Na isti način kao i prvi set, počeo je i treći - vodstvom Srbina od 3:0!
 Bio je to nagoveštaj eliminacije Verdaska, koji je stigao do 4:2, ne i dalje, pošto je na drugoj strani Đoković delovao sigurno u svim elementima igre i rutinski priveo meč kraju.  


Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.