Nalbandian rekao zbogom tenisu

Jedan od najtalentiranijih igrača u svijetu tenisa povlači se u igračku mirovinu. Brojni problemi s ozljedom ramena zaustavili su Davida Nalbandiana i nakon neuspješnog i nepotpunog oporavka, Argentinac je odlučio završiti igračku karijeru.

David Nalbandian je uvijek slovio za jednog od najtalentiranijih igrača u svijetu tenisa. Imao je prirodan talent, nije bio veliki radnik, ali je to nadoknađivao teniskim znanjem.
U 31. godini se mora povući u igračku mirovinu. Problemi s ozljedama bili su preveliki, posebno onaj s ozljedom ramena i jednostavno je odlučio prekinuti mučenje.

Ove sezone Nalbandian je odigrao svega 13 mečeva, pokušavao se vratiti tenisu, ali nije išlo. Još u vrijeme napona snage kada je igrao svoj najbolji tenis, stručnjaci su upozoravali na probleme s kojima bi se mogao suočiti zbog nesportskog života i manjka treninga, no Nalbandian se nije obazirao.
Nastavio je igrati, uživati u tenisu jednako kao što je uživao i u nekim drugim stvarima. U konačnici, ozljede su ga rano sustigle i posljednjih nekoliko sezona nije bio onaj pravi.

Njegovu igračku karijeru pamtit ćemo po brojnim sjajnim nastupima, odličnim igrama protiv Rogera Federera i epskoj završnici ATP Toura kada je u pet setova prekinuo Federerov pobjednički niz.
Na sva četiri Grand Slam turnira je igrao najmanje u polufinalu, a 2002. godine u Wimbledonu je bio i u finalu gdje je prelagano poražen od Lleytona Hewitta. U karijeri je ukupno osvojio 11 ATP naslova u 24 finala, a posljednji je osvojio 2010. godine u Washingtonu pobjedom protiv Marcosa Baghdatisa.
Ove godine je poražen u finalu Sao Paula od Rafaela Nadala, a ostat će upisan u povijest i kao igrač koji je diskvalificiran u finalu nakon ozljede suca u Londonu gdje je tako do titule stigao Marin Čilić.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.