Nadal i Isner u trećem kolu Pekinga

ATP Peking: Skroman dan u Pekingu što se tiče muškog dijela turnira. Na rasporedu su bila samo tri susreta drugog kola, a pobjede su upisali Rafael Nadal, John Isner i Fabio Fognini.
Najuvjerljiviju pobjedu upisao je Fabio Fognini koji je za samo sat vremena nadigrao Lleytona Hewitta. Fognini je do pobjede stigao zahvaljujući odličnoj igri na reternu gdje je stvarao Hewittu ogromne probleme i Australac je u cijelom meču uzeo samo jedan svoj servis gem.
U drugom setu se Hewitt nakratko vratio iz minusa, držao se do 2:2, ali je onda ponovno potonuo i Fognini je neočekivano lagano stigao do prolaza u treće kolo. Talijanu je to pošlo za rukom iako je imao samo 37 posto ubačaja prvog servisa.
Dvostruko više vremena za pobjedu je trebalo Johnu Isneru koji je morao igrati tri seta protiv Roberta Bautiste Aguta. Španjolac je uspio uzeti Isneru set i natjerati ga u probleme.
Nakon prvog seta izgledalo je da će Isner lako do prolaza, međutim u drugom setu nikako nije uspio doći do breaka i otišlo se u 13. igru gdje je Španjolac bio bolji sa 7:3. Ipak u trećem setu je kod 3:3 iskoristio krizu Bautiste Aguta i napravio break vrijedan prolaza.
Španjolski kvalifikant u cijelom susretu nije imao nijednu break loptu, ubacio je 84 posto prvog servisa, ali s druge strane Isner je imao 24 asa i 70 posto prvog servisa, dovoljno za pobjedu.
Najjače ime koje je bilo na terenu u srijedu je drugi nositelj Rafael Nadal koji je gotovo dva sata igrao protiv Philippa Kohlschreibera, ali nije izgubio set.
U oba seta Nijemac se dobro držao, ali završnica je ipak pripala Nadalu. Prvi set je odlučen nakon što Kohlschreiber nije iskoristio break loptu kod 4:4, Nadal je svoju kod 5:4 iskoristio i uzeo set. Drugi set je otišao sve do tie-breaka, a tamo Nijemac nije imao šanse.

ATP Peking, drugo kolo:
Fabio Fognini (Italija) - Lleyton Hewitt (Australija, WC) 6:0, 6:2
John Isner (SAD, 8) - Roberto Bautista Agut (Španjolska, Q) 6:2, 6:7(3), 6:4
Rafael Nadal (Španjolska, 2) - Philipp Kohlschreiber (Njemačka) 6:4, 7:6(3)

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.