Federer treneru dao otkaz

Švicarski teniser Roger Federer objavio je da se razišao sa američkim trenerom Paulom Annaconeom, sa kojim je sarađivao zadnje tri i po godine.

"Nakon sjajne tri i po godine saradnje, Paul i ja odlučili smo kako je najbolje da otvorimo novo poglavlje u našim profesionalnim karijerama", izjavio je 32-godišnji Švicarac na svojoj službenoj stranici.

Obavijest o prekidu suradnje stigla je dva dana nakon što je Federera sa Mastersa u Šangaju izbacio francuski teniser Gael Monfils, što je tek zadnji u nizu razočaravajućih rezultata ove sezone u kojoj nije uspio doći do finala nijednog Grand Slam turnira.

"Kada smo započeli saradnju dugoročni je plan bio osvojiti još jedan Grand Slam naslov i vratiti se na broj 1. To smo ostvarili, ali sada je vrijeme za rastanak", napisao je osvajač 17 Grand Slam titula.

Federer je sa Annaconeom, bivšim trenerom legendarnog Petea Samprasa, počeo sarađivati u julu 2010. godine, nakon čega je osvojio 13 turnira, među kojima i Wimbledon 2012. godine.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.