Đoković - Fognini tenis uživo Šangaj


ATP Shanghai 2013 live: Za plasmon u četvrtfinale donedavno prvi teniser svijeta Vovak Đoković boriti će se sa Italijanom  Fabiom Fogniniom. Ovaj meč u direktnom programu pogledajte ovdje   sutra od 12:00 časova.

Fognini je za plasmon u osminufinali bio bolji od 16. nositelj Tommya Robreda. Koji je Talijanu predao meč. Fognini je igrao bolje do trenutka kada je Robredo bio prisiljen predati meč zbog bolova u zapešću. Dogodilo se to u drugom setu kod vodstva Talijana 2:1 nakon što je Talijan već osvojio prvi set.

Đoković osim neugodne povrede nožnog zgloba, koja kako se ispostavilo kasnije nije opasna, u meču protiv Špamca Marcel Granollers nije imao nikakvih problema.  Glatkih 6:2, 6:0 za Đokovića u susretu u kojem je Granollersu malo što polazilo za rukom dok je Đoković igrao vrlo dobro. Manju zabrinutost izazvao je poziv za dežurnog fizioterapeuta koji je tretirao Đokovićev nožni zglob.

"To je bio samo trenutak slabosti, ništa posebno. Osjetio sam prilikom trčanja oštru bol, ali sada je sve u redu", objasnio je Đoković na pressici nakon meča.

Đoković ima prednost od 5-0 u međusobnim duelim sa Fogninijem


Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.