Gulbis: Đokovića pokvarila slava

Najbolji latvijskim teniser Ernests Gulbis kritikovao je Novaka Đokovića u intervjuu koji je dao latvijskim medijima.

Gulbis je izjavio da su novac i slava promijenili Đokovića u odnosu na period kada je Latvijac trenirao sa srbijanskim teniserom.

Gulbis i Đoković su bili zajedno na akademiji Nikole Pilića u Minhenu i obojica su važili za velike talente. Novak je svoj pretočio u titule i uspjehe, a Gulbis nije ispunio očekivanja.

- Veoma sam sretan zbog nekih igrača. Na primjer, bio sam veoma sretan kada je Wawrinka stigao do polufinala US opena. Takođe i Gasquet. Poznajem te momke veoma dobro i oni su fantastični ljudi. Međutim, postoje određeni igrači koje ne volim. Na primjer Đokovića. Pozajem ga od 12. godine. U to vrijeme je bio normalan momak, ali od kada se probio u svjetski vrh promijenio se kao osoba. To se vidi u njegovim očima, ima drugačiji pogled.Nikada se nismo posvađali, ali imam osjećaj kao da se promijenio zbog uspjeha. Ja ne volim ljude koji se mijenjaju. Ja volim ljude sa jakim karakterom, one koji se neće mijenjati zbog uspjeha ili novca koji su ostvarili. Zbog toga ja pokušavam da ostanem isti, rekao je Gulbis.

Latvijca inače prati reputacija da je jedan od onih igrača koji više vole da se zabavljaju na terenu nego da igraju ozbiljan tenis.

On potiče iz veoma imućne porodice, pošto mu je otac uspješan biznismen.

Gulbis nije prvi teniser koji je kritikovao Đokovića. Prethodno je to uradio i Poljak Jerzy Janowicz, koji je imao zamjerke i na ponašanje Rogera Federera.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.