Tennis space: Top 10 teniskih dijeta

Tenis i ishrana: Vrhunski sportisti su se zarad rezultata odrekli mnogih stvari bez kojih obični "smrtnici" ne mogu da zamisle sopstvenu ugodnost. To se pre svega odnosi na ishranu, pa su spremni da zaborave na slatkiše, brzu hranu i čvrsto se pridržavaju propisanih dijeta.
Ceo svet zna da prvi teniser sveta Novak Đoković u ishrani izbegava gluten, pa je verovatno podstaknut ovom najpoznatijom dijetom među sportistima portal Tenis spejs objavio top 10 teniskih dijeta.

Prvo mesto je pripalo Novaku koji ne koristi gluten u ishrani, ali jede med i avokado. Objavio je knjigu u kojoj detaljnije objašnjava svoju ishranu koja ga je između ostalog dovela do vrha najboljih tenisera sveta. Takođe, pije mnogo tople vode i čaj od sladića.

Pati Šnider je imala pomoć čoveka koji je sebe opisao kao prirodnog tarapeuta, a ubedio je teniserku da će joj pomoći ukoliko bude pila tri litra soka od narandže dnevno i ukoliko postane vegetarijanac. Teniserka i njen prirodni tarapet su na kraju bili u romantičnoj vezi, a njeni roditelji su bili toliko zabrinuti da su unajmili privatnog detektiva.

Suzan Lenglen je znala ležerno da pije tokom meča na terenu, a zahvaljujući alkoholu često je igrala bolje nego kada je bila trezna.

Marija Šarapova je posle osvajanje druge Gren slem titule savetovale mlade da jedu banane, jer je zahvaljujući njima postigla sjajne rezultate.

Martina Navratilova je po dolasku u Sjedinjene Američke Države iz Čehoslovačke bila opsednuta brzom hranom, pa je vrlo brzo dobila na težini. Nije mogla da živi bez čizburgera i hamburgera, ali ih je ubrzo zamenila kuvanim povrćem.

Goran Ivanišević je tokom teniske karijere imao precizno isplaniran meni. Pored ribljeg predjela, na meniju su bili jagnjetina i krompir, a potom bi uživao u sladoledu sa čokoladnim prelivom.

 Mardi Fiš obožave pice i pljeskavice, a nakon što je “završio” sa brzom hranom skinuo je 30 kilograma. - Sada više nisam toliko umoran. Promenio sam nekoliko stvari, koje se tiču ishrane, pa sam sada potpuno drugi igrač.

Miloš Raonić jede crveno meso. Kanađanin pre meča jede odrezak i to srednje peče.

Endi Mari obožava suši, znao je da pojede tokom obroka nekoliko porcija, ali je počeo da vodi računa.

 - Ishrana mi je važna, jer od toga šta jedete zavisi koliko ćete energije imati. Nije mi lako kada ne mogu da jedem ono što želim, posebno kada sam u restoranu. Zna da bude frustrirajuće, kada vidite da svi jedu hleb sa maslacem. Takođe, teško mi je jer ne mogu često da pijem jogurt, ali je vredno truda.


Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.