Đoković poražen od Isnera

ATP Cincinnati 2013:  Novak Đoković ipak neče ući u historiju kao teniser koji je prvi osvojio sve Masters turnire iz serije 1000, bar ne  ove godine.
Đokovića na tom putu zaustavio je John Isner tako što ga je savladao u četvrtfinalnom meču Cincinnatija u tri seta 7-6, 3-6, 7-5 poslije 146 minuta igre.


"Publika mi je jako pomogla. Bilo je zabavno igrati. Ovo je jedan od razloga zbog kojih naporno radite kako biste se našli u situaciji da možete ovako uživati. Mislim da sam ga uspio pritiskati. Nije mi se baš isplaćivalo sve do samog kraja", izjavio je Isner, koji je u odlučujućem setu spasio jednu break loptu Đokovića i realizirao drugu meč loptu pri vodstvu 6:5.

Đoković, četverostruki finalist u Cincinnatiju, ali nikada pobjednik, ponovno razočaran napušta taj američki grad.
"Nisam uspio iskoristiti svoje prilike. U nekim ključnim trenucima napravio sam dvostruku pogrešku i to je tako. Uvjeti su dosta brzi i teško je reternirati. U trećem setu nije mi dao gotovo ni jedan drugi servis."

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.