Dodig preko Davidenka u treće kolo

US Opne 2013: Odličan i prilično dominantan nastup Ivana Dodiga u drugom kolu US Opena. Nikolaj Davidenko nije imao rješenja protiv odličnog hrvatskog tenisača koji je izgledao znatno svježije nakon što su obojica imali iza sebe maratonske mečeve prvog kola...

Možda je Nikola Davidenko jedan od najboljih igrača na reternu koji su se pojavili u posljednje vrijeme u tenisu, ali protiv Ivana Dodiga mu to baš i nije pomoglo. Dodig je servirao vrlo dobro i bio prilično miran na svom servisu i tako si je značajno otvorio put prema prolazu u treće kolo.
S druge strane Davidenko je pokušao biti agresivan, ali je dosta griješio i to je bilo kažnjeno. Dodig je stigao do pobjede za samo sat i 45 minuta, lakše nego što je vjerojatno i sam očekivao, poslavši Davidenka na tribine sa 6:1, 6:4, 6:4.

Prvi set Dodig je odradio fantastično. Puno bolje je ušao u meč i vrlo brzo je stigao do 5:0 i praktički rješenja seta. Za završavanje posla u tom dijelu igre nije imao problema i sa 6:1 je odradio odlično otvaranje.
Nije dugo trebalo da uzme protivniku servis i u drugom setu. Vrlo brzo je bio na 2:1 nakon čega je Davidenko uspio doći od 40:0 do break lopte, ali Dodig se u maratonskom gemu izvukao i sačuvao break prednosti. Do kraja seta Rus se više nije uspio toliko približiti i za sat vremena provedenih na terenu već je bio u minusu 2-0.

Treći set je ponudio nešto drugačiju sliku. Davidenko se počeo buditi i igrati nešto bolje pa je tako imao priliku odmah na otvaranju seta doći do prednosti, ali nije iskoristio 0:40 na Dodigovom servisu.
Ubrzo su igrači razmijenili breakove da bi Dodig kod 3:3 ponovno uzeo servis Rusu i ovaj put je tu prednost sačuvao. Na servisu za meč brzo je Dodig stigao do 40:0, Davidenko je spasio dvije meč lopte, ali ne i treću i hrvatski tenisač je prošao u treće kolo.

Dodig je tijekom meča ubacio 16 as servisa, bez dvostruke pogreške i uz 66 posto ubačaja prvog servisa. Nakon što je pogodio prvi servis, uzimao je velikih 82 posto poena što je bilo ključno. Davidenko je s druge strane bio znatno skromniji, dopustio je protivniku deset break lopti i u konačnici je izgubio pet servisa.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.