Dodig bolji od Verdaska

US Open 2013: Ivan Dodig zamalo je doživio novo razočaranje na Grand Slam turnirima. U prvom kolu Roland Garrosa ove godine prokockao je set i 4:0 protiv Guida Pelle, a sada je na startu US Opena propustio nekoliko prilika za puno lakšu pobjedu nad favoriziranim Fernandom Verdascom.

Na kraju ipak nije moglo bez komplikacija. Poslije tri sata i 18 minuta igre Dodig je slavio 6:3, 7:5, 1:6, 4:6, 6:3 i po treći se put plasirao u drugo kolo US Opena. Protiv Nikolaja Davidenka pokušat će doći do svog najboljeg rezultata u New Yorku. Rus je porazio Dodiga baš na US Openu i to u prvom kolu 2011. godine (6:7 (6), 6:3, 6:0, 2:6, 6:2).

Što se tiče meča s Verdascom, Dodig je imao nekoliko situacija u kojima je mogao meč privesti kraju i prije petog seta. To se odnosi na četvrti set, u kojemu je Dodig poveo 3:1 sa servisom, a potom je kod 4:4 na svom servisu prokockao 40-0.

U petom setu ipak je bio pribraniji i čvršći od svog suparnika. Verdasco je tijekom cijelog susreta bio ofenzivniji. Više je zabijao (64-27), ali i promašivao (63-27). Oscilirao je od fantastičnog do katastrofalnog. Dodig se po običaju borio kao lav te je izlascima na mrežu nastojao poremetiti Verdascov ritam.
29-godišnjem Španjolcu, bivšem dvostrukom četvrtfinalistu US Opena, ovo je prvi poraz na prvoj prepreci na ovom turniru. Ovo mu je 11. nastup u karijeri.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.