Đoković skupio 1,2 miliona funti za ugroženu djecu

Fondacija prvog tenisera svijeta Novaka Đokovića organizovala je humanitarno gala veče u Londonu, gdje je za ugroženu djecu širom svijeta i Srbije, kao i izgradnju objekata “Školica života” sakupljeno čak 1,2 miliona funti.

Đoković i njegova djevojka Jelena Ristić, bili su domaćini na večeri kojoj su prisustvovale brojne zvijezde, od glumaca i sportista, do članova britanske kraljevske porodice.

Bili su između ostalih Kate Hudson, Naomi Campbell, Gerard Butler Boris Becker, Goldie Hawn, Ronnie Wood, vojvojtkinja od Yorka i globalni ambasador NDF Sarah Ferguson, njene kćerke princeze Beatrice i Eugenie…


Priliku da prisustvuje humanitarnoj večeri nije propustila ni nova šampionka Wimbledona, Francuskinja Marion Bartoli…

- Veoma sam sretan što su večeras ovdje sa mnom moja porodica i prijatelji koji pružaju podršku humanitarnom radu koji je blizak mom srcu. Fondacija se trudi da stvori bolje uslove za odrastanje mališana u Srbiji, želimo da ih ohrabrimo i da im damo krila da ostvare svoje snove. Uz pomoć plemenitih ljudi, naša vizija je da doprinesemo pozitivnim promjenama u životima mnoge djece širom svijeta, rekao je Đoković obraćajući se svojim gostima.

Na večeri je bilo 300 zvanica, prošle godine na istoj manifestaciji, najbolji teniser svijeta prikupio je 1,4 miliona dolara.

Đoković će nakon poraza u finalu Wimbledona napraviti pauzu od oko mjesec dana kako bi se potpuno odmorio i pripremio za ljetnju seriju turnira na američkom betonu (Montreal, Sinsinati i US Open).

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.