Novak Đoković preko Haasea do četvrtfinala

Wimbledon 2013:  Novak Đoković, pobijedio je 35-godišnjeg Nijemca Tommyja Haasa u osmini finala Wimbledona 6-1, 6-4, 7-6(4). U četvrtfinalu ga čeka Čeh Tomaš Berdych.

Puno se očekivalo od dvoboja Novaka Đokovića i Tommyja Haasa, puno u smislu veće neizvjesnosti. Međutim, Haas nije odigrao onako dobro kako je trebao protiv Đokovića, posebno u ključnim trenucima kada nije imao nikakvo rješenje za igru prvog nositelja.

Imao je Haas prilike i u drugom i u trećem setu, ali nije ih iskoristio i Đoković je opravdao status favorita i nastavio put prema finalu bez izgubljenog seta.

"Tommy je uvijek težak protivnik i znao sam to i prije meča. Protiv njega na travi baš i nemam dobar omjer, ovo je njegova podloga i tu pokazuje svu raznolikost svoje igre.Bilo je teško, ali sam igrao sjajno", rekao je Đoković.

Prije finala morat će za početak odraditi posao protiv Tomaša Berdycha što neće biti nimalo lako. Berdych je u četvrtom kolu igrao protiv Bernarda Tomica, ali se uspješno suočio s tim izazovom i plasirao se u četvrtfinale.

"Izgubio sam od njega u našem jedinom meču na travi, ali igram stvarno jako dobar tenis, možda čak i najbolji od 2011. godine kada sam osvojio Wimbledon. Pokušat ću zadržati ovu razinu igre i nadam se da ću u tome uspjeti", dodao je Đoković.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.