Nadal i Federer su prošlost, nove sile u tenisu su Murray i Đoković

Era Rogera Federera i Rafaela Nadala je prošla, sledi period dominacije Novaka Đokovića i Andy Murray. Ovo mišljenje preovladava u svijetu tenisa poslije Wimbledona, na kojem su Britanac i Srbin prikazali tenis za klasu bolji od ostalih rivala, dok su možda i najbolji igrači "bijelog sporta" u istoriji potpuno podbacili.

 - Verujem da Murray može da osvoji šest, sedam... deset najvrednijih titula. Britanac je jedini čovek koji može da zaustavi Đokovića - istakao je Mats Vilander, sedmostruki gren slem šampion.

- Njih dvojica će odlučiti ko će dobiti prednost u knjigama koje se bave istorijom. Nadam se da će shvatiti da je u pitanju samo rivalstvo i da će se ono razviti na sve četiri podloge, na sva četiri gren slema.

Murray je u Londonu osvojio drugu gren slem titulu u karijeri, a osvojio je i olimpijsko zlato. Đoković je do sada sakupio šest najvrednijih trofeja sa teniskih terena. Sa druge strane, Federer je rekorder sa 17 gren slem titula, dok ih Nadal ima 12 u kolekciji.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.