Marin Čilić pao na doping testu!

Marin Čilić pao je na dopinškom testiranju nakon meča 2. kola Minhenau kojem je igrao protiv Ivana Dodiga. Turnir se igrao u aprilu, a Čilić je rezultat doznao uoči meča 2. kola Wimbledona protiv Kennyja de Scheppera.

Već na zagrijavanju odlučio je predati meč. U pitanju ipak nije bila povreda koljena kako je objasnio, već rezultati testiranja. Zbog iste “pvrede” Čilić je otkazao i Umag. Sve je ipak bila samo priča za javnost, prenosi Index.hr.

Uzrok pada na dopinškom testiranju je prekomjerno konzumiranje glukoze. Zbog nedostatka glukoze za vrijeme turnira u Minhenu  neko od poznanika u apoteci mu je kupio pakiranje, no Marin nije pročitao uputstvo za sportaše.

Ipak, olakotne okolnosti su što je zabranjene supstance u njegovom organizmu bilo u tragovima, kao i što je surađivao s ITF-ovom antidopinškom agencijom, pa se nada tromjesečnoj suspenziji koja bi se primjenjivala retroaktivno, od početka maja do početka augusta.

Na teren bi tako mogao već u augustu u Montrealu.

U tom slučaju Čilić bi ostao bez bodova i nagradnog fonda koje je osvojio u navedenom razdoblju.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.