Federer: Gubim jer imam ozbiljnih problema s leđima.

U zabrinjavajućoj seriji poraza Rogera Federera koja traje od Wimbledona ipak ima opravdanja, objasnio je švicarski teniser nakon poraza na startu turnira u Gstaadu.
Pred njegovom domaćom publikom, najtrofejnijeg tenisera u historiji za 65 minuta igre u meču drugog kola deklasirao je 55. teniser svijeta, Nijemac Daniel Brands, pobijedivši 6-3, 6-4.

"Imam ozbiljnih problema s leđima. U Hamburgu sam prošle sedmice morao uzimati lijekove protiv upale",rekao je Švicarac dodavši:

"Bilo mi je jasno od jutra da protiv Brandsa neće biti lako. Razmišljao sam čak otkazati nastup, no odluku sam donio tokom zagrijavanja, kada se činilo da će leđa izdržati. Nažalost, trpio sam bolove, bilo je teško igrati i kretati se. Čekaju me sad terapije, a nakon toga vidjet ćemo što s nastavkom sezone."

Federe je prošlog sedmice u Hamburgu u polufinalu poražen od Argentinca Federica Delbonisa, dok ga je u drugom kolu Wimbledona izbacio Sergij Stahovskij.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.